tisdag 14 juli 2020

VARA FÖRSIKTIG MED LIVET...

Då man ser Brasiliens president Jair Bolsonaro med smittsam lätt COVID-19 på sina lungor, fortsätter träffa människor runt om i Brasilien. Han måste ju nu vara medveten om att han är smittsam. Men tänker eftersom har fått lätt COVID-19 så smittar han andra med lätt COVID-19.

Och man ser hur Donald Trump och hans anhängare uppför sig under kris, liknande Bolsonaro. Då blir man chockad av den aggressiva nekandet att det pågår en pandemi.

Det försöker komma fram med vaccin mot COVID-19, men tänk om vi inte kan få fram ett effektivt vaccin. Utan det är meningen att vi måste ändra beteenden från och med nu, för att det ska även gälla i framtiden. Det enda sätt vi kan få stopp på spridningen av smittan är att hålla landskarantän och hålla distans några månader till andra medmänniskor. Att i augusti vi måste ha munskydd på flygplan då det gäller arbetsresor och affärsresor är ett klart måste, liksom ha med sig flera flaskor 100 milliliter handsprit. Och detta är för att skydda sig själv och andra mot smitta.

Att undvika i pandemi gå i stora demonstrationer och vistas  på uteställen i stora sällskap med alkohol är väl inte den närmaste tiden att rekommendera. Beställa hem eller till hotellrummet mat är nog några månader framåt mer lämpligt. För nu då vi åter öppnar för resor mellan länder kommer ökningen av smittade som inte hade lämpligt skydd och handhygien.

Tänk att ibland är det bra att stanna upp och ta det lugnt. Att till exempel semestra hemma, kan göra att du ser din hemregion på ett annat sätt. Då du inte är stressad. Och uppskattar den renare miljön och dom modigare vilda djurens besök som underhållning. Då inser man också att man ska vara rädd om livet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar