onsdag 9 november 2022

USAS VAL 2022 & 2024...

 




I kongressen blev mellanvalsåret fördel republikanerna. Men nu 9/11-2022 verkar det vara lika mellan partierna i senaten det verkställande utskottet. I senaten har republikanerna styrt i flera årtionden, tänk om väljarna lyckas få demokratisk majoritet i senaten. Ur ideologisk synvinkel blir det intressant att se hur republikanerna hanterar den verkligheten som demokraterna har haft i flera årtionden.

Så ur jämn vikts synvinkel så kan det bli en republikansk president som juridikprofessorn Ron DeSantis guvernör i Florida. Donald Trump står för konflikter, mordhot med sina anhängare mot sina politiska opponenter i republikanska partiet. Men jämfört med Donald har Ron sin ålder till fördel och intelligens. Ron däremot har med sin egoism bäddat dåligt för sig med valfusk att utesluta färgade, asiatiska väljare i Florida och mordhotat demokratiska valarbetare på valstationerna med 1,2 miljoner röster. Därmed skadar han sin utlandspolitiska trovärdighet som republikansk president 2025. Men det är dom amerikanska väljarna som har sista ordet.

Och vi övriga världens respekterar väljarnas beslut. Om det nu visar sig i november att det blir 50/50 i senaten blir det en nagelbitare till 6/12-2022.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar