lördag 17 mars 2018

GULD&DIAMANT REGN I RYSSLAND...


Guld och diamantregn sker bara i galna Ryssland.

Man kan undra vilken galen gruvoligark slänger in löst guld och diamanter i ett plans bagageutrymme. Ja, en galen oligark som bottenlöst girig och snålvattnet rinner ur munnen. Att han tror att med tömma gruvbolaget på guld och diamanter som ska föras ut ur landet till ett annat land där han nu bor, inger respekt och värdighet som gruvägare.

Och fan så fel den eländes kraken har. Det gör att man som investerare och företagare får sina misstankar bekräftade om oärliga oligarker som nu äger existerande företag i Ryssland. Och tydligen har ingen som helst kunskap vad han sitter på och vilken utvecklingspotential detta gruvbolag har. Om man gör det på rätt sätt och hederligt.

Men helt klart så har dagens oligarker i Rysslands börsnoterade bolag hamnat i girighetens och galen verklighetsuppfattning hur man driver företag och får respekt.

Respekt får man då man kan ge anständig lön till anställda, betala vederbörlig företagsskatt, ta ut anständig lön anpassat till företagets inkomster minus kostnader för driften av bolaget. Och det viktigaste inte börja med superpampigt hus utan göra bostadskarriär eftersom inkomsterna ökar, det ger livet en mening och en extra krydda om livet får ett mål att sikta på. Då blir segerns sötma vid mållinjen extra bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar