lördag 23 maj 2020

HUR COVID-19 UPPSTOD...

Kina säger att Vuhan labb inte av misstag råkat föra smittan utanför labbet, så det är inte orsakat av labbet. 

Då har vi bara en orsak kvar, sättet Kina producerar och deras energikällor som orsakat att dom vilda djuren fått bakterier i sig som skapats i en stor bakterieflora som sen muterat till COVID.

Indien, Kina, Ryssland, Brasilien har vid fullproduktion en giftsmog som täcker delar av deras länder. Det innebär att man inte från rymden kan se deras land. Utan ett gigantiskt giftmoln som täcker länderna. Vissa perioder så går ju innevånare med skyddsmasker på grund av giftsmogen är för tät i städer och samhällen.

Under denna pandemi stannar inte företagsledare eller politiker upp, ser naturen utan utsläpp. Inte noterar skillnaden hur dom vilda djuren reagerar och se hur ren sjöar, floder och växter blivit. Utan nu fokuserar på att gå tillbaka i gamla miljödestruktiva beteenden som från början orsakat denna pandemi globalt. 

För 80 år sedan spreds SARS och nu säger USA att man äger många labb runt om i världen, även i Europa. Så då kan man säga att USA av misstag spred SARS för 80 år sedan och amerikanskt ägt labb i Europa sitter med dom kemiska formlerna för SARS vaccinet. Det 80 år gamla misstaget borde många regeringar har dokumenterat för att kunna undvika i framtiden tycker jag.

Vad nu politiker beslutar sig lära sig av denna pandemi orsakad av vårat destruktiva produktionssätt och miljödestruktiva energikällor orsakat en global pandemi, borde vi inte då rimligtvis omedelbart ändra produktionssätt och ta omgående direkt miljövänliga mer flexibla energikällor, istället för kärnkraft och kolkraftverk. Så kommande generationer slipper göra städningen efter våra idiotiska beteende som nu orsakat en till pandemi.

Så politiker stanna upp, reflektera över skillnaden före pandemin och nu under pandemin. Vi har anammat ny teknik i våra liv som internet och SKYPE, upptäckt hur roligt det kan vara hålla kontakt med andra i karantän. Utan att behöva flyga, vilket innebär mindre flyg i luften som förgiftar luften och miljön.

Men det innebär att många får byta jobb, folk blir mer uppfinningsrika i kris. Hittar nytt sätt att göra saker på, uppfinner nya saker. Att ställa om ett helt liv görs inte på en natt, det är en process.

I Skellefteå har vi gått över till mer miljövänliga energikällor, det tog 16 månader från beslut till verkställande. Sen har kommunen producerat även biogas, som först gick till stadens bussar, men den gas som blir över säljer man nu även till befolkningen med biogasbilar. Så nu har vi mer biogasbilar och elbilar i Skellefteå.
New Boliden AB har i sina gruvor sen drygt 4 år, biogastruckar och eldrivna truckar i sina gruvor. Har vindkraftturbin som energikälla för några av sina gruvor.

Det behöver inte ta lång tid att göra bara förändringar, inse vissa förändringar kommer med positiva förändringar och beteenden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar