onsdag 6 maj 2020

VACCINET MOT COVID-19...

Sen COVID-19 spreds vidare till andra länder har viruset muterat och ändrat uttryck kan man säga från land till land. Vilket innebär där nu olika forskningslabb i olika länder som nu håller på att utvecklas, kommer nog mer säkert att passa landets virussmitta. Så om USA utvecklar ett vaccin innebär inte det att det passar COVID-19 viruset i alla länder eftersom som smittan muterat och ändrat sjukdomsuttryck från person till person och land.

Det finns ju en rad olika länder som nu har välutvecklade forskningslabb, vilket gör att det kan  komma fram flera länder med rätt framforskade vaccinet i första hand i sitt eget land. Men det kan ju också prövas i andra länder. Så det blir inte ett land och ett medicinsbolags megaprofit på att sälja till andra virussmittade länder. Men det gör också vaccinet billigare eftersom det finns flera vaccinproducenter. Och därmed minskar chansen för kriminella profiterar på en allvarlig medicinskkatastrof globalt.

Att skuldbelägga är nu ett passerat stadium, istället ska man nu fokusera på att gemensamt jobba med WHO att framställa en rad olika vaccin, att pröva och se till att man har på lager nästa gång det blir en pandemi globalt. Och att inse att försöka tävla om vem som har det dödligaste största biologiska eller nukleära ammunition eller vapen är som att män jämför vem som har största penisen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar