onsdag 19 januari 2022

RYSSLANDS MILJÖ 2022...

 


Rysslands nukleära anläggning för för missiler,för många år sedan,drevs av kompis till president Vladimir Putin. Mitt i samhället rann en bäck,som fick ta emot 800 liter av högradioaktivt vatten. Senare utanför samhället hälldes ut i en myr nära andra närliggande byar med egna vattenbrunnar. Samhället med befolkning och byarna med befolkning påverkades av den höga radioaktiviteten,blev sjuka. Al Jazeera nyhetskanal for dit och gjorde ett program och gjorde en mätning av radioaktiviteten,bilden ovan visar hur mycket bequrell som mättes vid vattenmyren utanför samhället. På grund av högre radioaktivitet i centrala vattenmyren kunde reportageteamet stanna max 10 minuter.


Detta var en lastbilschaufför som bodde i samhället,han blev sjuk av radioaktiviteten som släpptes ut i bäcken i centrum. Så mina damer och herrar vad som ser ut som fläsk på hans kropp är cancermestaser som har fäste på hans skellett. 


Sen nära Kamtjatka i nordöstra Ryssland där dom har Rysslands sista giftfria vilddjursfauna, har Rysslands gruvbolag inom guld och mineralsektorn med underliggande vattenådrar till dricksvatten,fiskevatten,boskap betar och dricker vatten och viktigaste fiskevatten,som även hotar Rysslands produktion av giftfri rysk kaviar.

I och med att oligark eliten är mer intresserad av att vad dom kan få var månad av statskassan till privatkonsumtion och för företagen,än att fokusera på sköta med fördjupat intresse företagen. Och även inte som förstöra förfäders hårda strävan för ett bättre och renare Ryssland att lämna till efterkommande generationer.

Så flera områden i Ryssland är förgiftade eller radioaktiva,så nu börjar börjar man undra deras gigantiska miljöförstöring kommer så småningom påverka deras omgivande länder som är tillika deras affärspartners. Det är ju som hugga med ett leende kniven i ryggen på affärspartners.


Tack för ordet,gott folk...










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar