tisdag 17 januari 2023

JOSEF STALIN del 2...

 


I östra Sibirien Ryssland, vid Verchojansk-bergen byggdes en väg under Stalins tid i makten, underlaget på vägen består av skelett av fångar från alla dom dödsläger han hade i Ryssland. Inser att det är flera miljoner människor inklusive dom utländska, vilket det gör omöjligt att DNA spåra skelettdelarna idag.


Det är nu jag fick en tanke det har sagt att svenska Raoul Wallenberg skulle ha legat begravd i Moskva och att skelettet blev krossat och inte går att identifiera. Jag tror inte Stalin skulle riskera att en känd person som Raoul Wallenberg skulle elimineras och sen grävas ned i Moskva. Uran jag tror att Stalin tog alla han dödat som inte tyckte och tänkte som Stalin blev lagd som underlag till vägen vid Verchojansk-bergen. För även han visste att staden Moskva skulle växa och expandera till yta genom årtionden framåt. Och grävningar för husbyggnader kunde exponera dom människor han avrättat på orätta grunder i framtiden.

Men det tragiska är det agerande bestal han dom anhöriga till dom avrättade att få ett avslut på sin sorg av den anhöriga inte tillät komma hem till vigd jord för sista vilan. Det gäller nog även dom ryska avrättade fångarna också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar