torsdag 16 februari 2023

GAZPROM AKTIEN.

 


Först var Gazprom ett dåligt lönsamt företag, sen fick ryska humanisträtts professorn och advokaten Dmitry Medvedev styra företaget. Det blev framgångsrikt och höga vinstintäkter årligen till ryska statskassan. Och Medvedev var väl ansedd och respekterad av den internationella affärssektorn. Nu tyvärr korrupt och ses som en svag minister.

Nu då Wagner gruppen sjunker i anseende på grund av misslyckande i kriget i Ukraina men också utomlands har skapat negativt affärsmärke och rykte som är stort minus inom internationella affärssektorn. Det är Vladimir Putin medveten om.

Så upp seglar i Kreml sinnessjuka krigseufori Gazprom till att skapa ny legosoldat grupp med samma uppgifter som Wagnergrupp nu har haft. Då ringer dom affärsmässiga varningsklockorna, vad får en ansedd gasbolag att starta legosoldater för nationella syften såväl som internationella syften att hjälpa övriga diktatorer som Wagner gjort.

Har Gazprom mindre gas i sina källor därav istället för att bidra med miljarder in till ryska statskassan, kommer bolaget ta stora summor betalt för att hålla igång krig i tron att dom lyckas bättre med få folk till krig som ryska medborgarna inte vill ha eller delta i. Bara att dom nu frångår sina nuvarande affärskällor och startar lego soldats grupp för hyra. Men med tanke på vilka som sitter i styrelsen och godkänner detta borde skicka aktien i en störtdykning. Undra om dom också ska göra som Prigozin starta en hackergrupp för att vara så destruktiv mot sina affärspartners i Europa, som Prigozin gör den otjänsten för Kreml elitens ryska företag. Prigozins och deras företag är ju under samma ryska elitparaply.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar