fredag 22 januari 2016

PUTIN & LITVINENKO...

Har inte alla länder som är med i FN och har kärnkraftsverk och kärnvapen skrivit under och har ett system där president eller statsminister godkänner dom människor och dom gånger högradioaktiva substanser hanteras utanför kärnkrafts produktionens område vare sig det är i Ryssland eller nåt annat land. 

Hittills har Putin försvagat den ryska politiska oppositionen med att fängsla företagsledare, artister och politiker.

Fortfarande efter att Pussy Riots uppträdde oetiskt i en rysk katedral sitter fortfarande medlem av musikgruppen i fängelse trotts att etiskt dom ligger 6-12 månader om inte skadeståndet kan betalas. Det har nu gått flera år sen den händelsen. Putin säger sig vara en trygg och säker president med en bra ekonomisk agenda. Om han nu har en sådan bra och trygg politisk ryggrad borde han också ha styrka att låta den politiska oppositionen få igenom en del av deras politiska agenda. För att nå en mer lugn och harmonisk politisk stämning i Ryssland och en mer ekonomisk positivt resultat som blir genom politiska kompromisser.

Men hittills har dom satsat allt på utveckling av nya högteknologiska kärnvapen att hota sina grannländer med. Och glömt det privata delen av samhället och då menar jag inte dom 100 oligarkerna som har ökat sina förmögenheter medans resten av befolkningen har fått sina statliga löner halverade och sparkat stor del av statens tjänstepersonal och sänkt pesionerna för att lägga allt krut på ytligare fler kärnvapen.

Blir det inte bara dom anrikningsverken som ibland släpper ut högradioaktiv substans bland den ryska befolkningen som i Molsyovo i sydvästra Sibirien Ryssland. Utan också skapa fler högradioaktiva avfallsdammar runt om i Ryssland bland ryska befolkningen.

Med permanenta skador för livet som denna långtradarchaufför med cancer  som liknar fetma.

Men sen att hans hängivna anhängare aggressivt går till angrepp mot dom som har en annan åsikt om Rysslands politiska agenda. Och att fullt friska politiska motståndare som råkar få fler anhängare dör en plötslig mystisk död. Både i Ryssland och utomlands blir en allt större belastning för Vladimir Putin och visar han som en allt politisk svag politiker och president som gör vad som helst för att undvika något som helst politiskt motstånd i Duman eller som presidentkandidater från den politiska oppositionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar