onsdag 14 februari 2018

BARNEN I KRIGETS SKUGGA...


Barnen i dom olika krigsområdena i världen blir ju del av kriget men också märkta av kriget. Denna barnsoldat ser man känner ingen stolthet att vara barnsoldat. Han skulle nog hellre vara i skolan och senare få en utbildning.

Oavsett vars dessa barnsoldater befinner sig så måste vuxna sluta se dessa barn som förbrukningsvaror. Ett talande exempel är i Sudan men också Iran som använder afghanska barn i kriget i Syrien. Liksom talibanerna i Afghanistan använder barn i Afghanistan som självmordsbombare. Där till och med talibanerna är mer trogna rörelsen och gärna dödar släktingar och familjemedlemmar som inte ansluter sig till talibanerna. Så tyvärr verkar talibanerna vunnit tillbaka makt i Afghanistan som bekostas av vinsterna från opiumodlingarna. 

Sen en oroande liknelse börjar nu Ryssland visa upp som utbildar barnsoldater i tillverkar minor och skjuta med skarpladdade militärklassade vapen. Så Kreml ledning har också börjat se dom ryska barnen som en förbrukningsvara. Medans inga av oligarkernas barn ansluter till någon militärutbildning eller militärskola. Oligarkernas glider runt i extrem lyxiga båtar, bilar och bor i extrema palats och köper extrema resor och handlar extremt dyrt för att dom tror att för dom köper extremt dyrt dom blir beundrade och respekterade. Jag säger bara USCH så dåligt och osmakligt det ser ut. Särskilt då man vet att dom pengarna har gjort några tusen pensionärer hemlösa och fler lever på gränsen till hemlöshet och fattigdom. Då ser man både vuxna och barn med förakt och avsky.

Det är skillnad om man hederligt tjänat ihop och fått hederliga förmögenhet, då tycker man faktiskt lev och njut fullt av vad du har.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar