fredag 7 juni 2019

IVAN GOLUNOV...

Ivan Golunov journalist i Meduzaprojekt i Ryssland, rapporterade om en borgmästare som begått korruption.

Borgmästare betalade polis till anhålla honom och anklaga honom för att ha drogfabrik i sitt privata hem. Problemet att videon med bilder från knarkfabrik, visades av annan polis som verkligen bekämpar knark i Ryssland.

Borgmästaren ville straffa journalist för han avslöjande borgmästare stjäla pengar som egentligen skulle gå till projekt för staden och folket.

Kreml eliten säger sig vilja bekämpa korruption och säger rysk polis är inte korrumperade. Men hanteringen av ryska journalisten visar exakt att tomma ord att bekämpa korruption och lögn om att ryska polisen är inte korrumperad.

Två frågor som kommer upp för mig är 1: är ryska polisen, domstolar och åklagare oligarkers smutsiga hantlangare ? 2: då ryska journalister på falska grunder får sitta i fängelse, vad ska då inte utländska investerare råka ut för då en oligark blir missnöjd med han/hon kan få i utpressning av utländska företagare med sina bolag i Ryssland ?

Som utlandsinvesterare skulle det kännas säkrare om Kreml släppte denna Meduza journalist, då skulle man tro som utlandsinvesterare att man skulle ha med hederligare trovärdigare affärspartners bland oligarkerna och Kreml eliten.


Annars blir jag...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar