tisdag 7 juni 2022

DeSANTIS FLORIDA...

 


Republikanska senatorn DeSantis från Florida som nu styr hela delstaten Florida med en nazistisk järnhand. Han kontrollerar polis,media, radiostationer. Nu har man fokuserat på den röstberättigade latinska befolkningen och väjdar om deras röster. Men hatpropaganda har nu delat upp folkgrupper ännu,man sätter upp flaggor som säger att dom kan döda dom hatar och fattar misstycke emot. Fått grannar hota,terrorisera och mordhota för att dom är demokrater. Polisen säger i och med dom satt upp sådana flaggor och fått mordhot är det offrets fel och orsak,så polisen kan inget göra.

Lärare, professorer testas för lojalitet mot delstaten och DeSantis för att godkännas som personal. Men elever kan anmäla läraren om elev uppfattar svaren läraren svarar statskritiskt,så läraren sparkas och häktas för förräderi.

En kvinna fick missfall,fostret dog i livmodern och stötte bort utom sjukvårdens kontroll,läkare försökte stoppa men missfall blev trotts läkare fanns. Nu sitter kvinnan i häkte för medicinska missfallet och domstol dömde till 2 års fängelse.

Flera republikanska stater i USA inför nu liknande lagar och lagar där demokratiska afroamerikanska och latinska väljare raderas enligt juridisk republikanska nyskapade lagar som banar väg för republikansk seger november 2022 och november 2023.

USA sägs vara demokratisk vagga,nu blir demokrati ett tomt innehållslöst ord. Och skönhetsmasken ala republikansk av demokrati kan inte lura befolkningen i demokratiska länder. Men många i USA kommer nog dom negativa effekterna bli en väckarklocka,för sent.

Med alltfler människor som beväpnar med tunga militär klassade vapen, eftersom republikanska partiet,NRA och Rupert Murdoch Fox News hetsa dessa kommer nog deras önskade aggressiva revolution. Med tanke på alla olika grupper har olika måltavlor,är det en bred grupp som önskat denna militära revolution bli den hetsade gigantiska mobbens måltavlor. Att vara då som utländska företag med anläggning i USA får sina farliga risker om liv och och risk att få fientligt övertagande av företag.



Tack för ordet,gott folk. Man ser en tydlig väg vars det är på väg. Men det borde lära republikanerna och extremrika ödmjukhet och tacksamhet för vad man åstadkommit och inte falla i gränslöst extrem sjukt girighetsbegär. Förlust av FN med alla avdelningar,WTO och WHO bland annat.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar