måndag 22 januari 2018

KRIGET I SYRIEN...

Det är bra att DAESH har en betydligt mindre zon i Syrien som minskar var vecka. Men sen att Turkiet och Erdogan har börjat bomba områden med kurder och YPG är inte bra ur miljösynvinkel.

Det innebär att Putin och al-Assad bombar delar av Syrien där han ser oppositionens befolkning som hot mot sig och sin son. Och nu Erdogan bombar i dom områden som har YPG och kurder som han tycker kan ansluta sig till YPG. Och då täcker man ju faktiskt in hela Syrien i en dödlig bombmatta. Men stora mängder civila obeväpnade befolkning som dödsoffer.

Men sen det mest tragiska i hela allt så ökar man på kostnaderna för miljöarbetet som syriska statens oljepengar som till viss del bekosta levnadsomkostnader  för befolkningen men också återuppbyggnaden av Syrien som skulle då få pengar från IMF både lån och bidrag. Men som det bombat och förstörs nu byggnader med befolkning i, så kommer det kosta enorma summor. Så det som avtalades från början med IMF kommer inte nu att gälla utan man kommer att se Syrien som en ekonomisk katastrof zon.

Det är av yttersta vikt att inte Ryssland eller USA går och gör som George W Bush gjorde med Afghanistan. Nu tyvärr verkar Ryssland ha gjort en Bush manöver i Syrien och agerar som Putin leder Syrien och al-Assad är hans lilla lakej. som snällt då han behöver pengar till sitt folk behöver  stå med mössan i handen som ett fattighjon och be om att få pengar ur sin egen statskassa.

Och då i mina ögon bistår man inte ett land med hjälp utan gör ett fientligt övertagande och även tar då kontrollen över landets tillgångar, som i Krim.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar