måndag 8 januari 2018

SVENSKA FÄNGSLADE TERRORISTER ....

Dom fängslade terroristerna i Syrien som är svenska medborgare, har nu alltså varit nere och dödat sunniter och andra människor som kommit i deras väg.

Hoppas för guds skull dessa terrorister får sitta sin tid i syriskt fängelse det skulle verkligen avskräcka fler från att fara ner och ansluta sig till terrorgrupper. Nu är det ju från ett 20-tal fler länder som också har sina medborgare fängslade som terrorister men också har sina familjer därnere. Frågan är hur långt är politiker beredda att gå för visa en konsekvens av att ansluta sig till terrorgrupp med familj dessutom. 

För det här är en dubbel etisk fråga, säkerhetsteknisk för länderna dom rest ifrån och humanitär fråga gentemot Putins och al-Assads dåliga förmåga att uppföra sig mot andra människor och folkgrupper av annan politisk sort.

Det borde ju gå bra att göra en politisk kompromiss men samtidigt visa med kraft att nu upphör rekryteringen till terrorgrupper i och med att deras familjers liv står på spel. Alltså en skarp fingervisning är nödvändig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar