söndag 20 januari 2019

KAMPEN OM OLJAN...

Såg ett program om hur oljeproducerande länderna håller priserna uppe för att passar dom.  Men det kom fram i programmet att USA  är nu världsledande inom skifferolja. 

USA har geologer som är fokuserade på att hitta skifferolja och kunna komma med fakta som talar för att tillåta fortsatt produktion av skifferolja. Men tittar man på något helt annat kommer en helt annan bild fram.

Det har börjat förekomma fler jordbävningar i Mexiko, Chile, Peru, USA, Kanada och Alaska, eftersom man har ökat olje- och gasproduktion både på land och hav så kommer kraftiga luftvågor ner mot magman i jordens inre. Som skickar vågor av magma åt olika håll, därav mindre jordbävningar där förkastningar är, alltså där 2 jordplattor möts. I Yellowstone Park  i USA så finns en stor förkastningslinje som nästan delar USA och Kanada men också ett par sovande vulkaner. Det har kommit upp till ytan lite magma, det är vad många jordbävningsexperter kallar en föraning om vad som komma skall, frågan är bara när. Säkrare tecken är ökat antal jordbävningar och om djuren lämnar en plats som dom annars brukar trivas och vara ofta på. Det är som indianerna i USA säger djuren brukar vara förvarningen om nåt är fel. Så om bison, hjortar, fåglar börjar lämna Yellowstone parken gör dom det av en viss orsak.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar