onsdag 30 januari 2019

SVENSKA PARTILEDARDEBATTEN...

Det var intressant att se den nya sammansatta regeringen med  miljöpartiet. Att höja flygskatten på flygdiesel från 50 kronor till 75 kronor per liter, att flyga ska kosta mer, men bli billigare att ta buss, tåg och cykel till jobb och affärsmöten gäller och gynnar hela Sverige och småföretagandet.

I Skellefteå är det dryga 250 människor som reser till och från Skellefteå- Stockholm i sitt dagliga arbete. Vissa veckopendlar och andra månadspendlar. För dom som pendlar veckovis och månadspendlare innebär det arbetsbostad i Stockholm. Det blir drygare kostnader vilket gör att det blir +,- i plånboken, det blir inte mer ekonomiskt plus i plånboken. I Skellefteå har vi miljövänlig el, många har etanolbilar, elbilar. Så många försöker vara mycket miljövänlig som dom kan. Nu säger MP att ni ska cykla till jobbet och ta tåg till jobbet. 

Restiden mellan Skellefteå-Stockholm med flyg tar 90 minuter, med tåg med nuvarande tågstandard tar 8-12 timmar. Vi har cirka 10 000 som pendlar från sin bostad på landet till jobb i Skellefteå stad med bil och restiden med bil tar 20-30 minuter, som blir med cykel 75 minuter - 1 timma 30 minuter.

Vad är resonligt att kräva att människor tar på sig och vad man med familj, barn, hus och husdjur hinner och orkar med måste också finnas med i vad man lägger för politiska krav på sina väljare oavsett i vilken landsända man bor i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar