onsdag 13 mars 2019

RYSSLANDS SKOGAR...

Utvecklingen i Ryssland på miljösektorn är oroande negativ, kan man lugnt säga.

Dom har avverkat 1,2 miljoner hektar skog hittills och nu vill premiärminister Dmitry Medvedev avverka Älg skogen, det är ett naturområde och det visar sig vara ett ganska stort område som med avverkning skulle ge stort kapital avkastning för ryska statskassan som direkt går till oligarkernas privata extrema lyxliv. 

Förutom att det är stort orört naturområde, så är det en vital livsviktig andningslunga för regionen runt denna skog. Denna skog ger syre till människor och djur, dessutom tar monsunregnens överskott på vatten, tar emot fabrikernas skorstens giftiga rök, bilavgasernas föroreningar. Vilket innebär att då nu oligarkerna tar sista livsbejakande skogen i Ryssland och förvandlar det till kapital, så öppnar dom därmed Pandoras ask för nya allvarligare katastrofer med dödliga konsekvenser för människor och djur. Med mer miljökatastrofer ett faktum än en fantasi.

Sen får dom vilda djuren allt mindre orörd skogsmark att vara i och få leva i. Det som symboliserar Ryssland med snöleoparden, bufflarna, sibiriska tigern, lodjur, varg, rådjur, hjort, älg, räv börjar komma in bland människors bostadsområden med dom tragiska konsekvenser som följer i verkligheten av kortsiktigt ekonomiskt beslut från Kreml eliten. Och därmed gör ur turistintresse för natur och Rysslands vilda djurfauna det bli ointressant land att besöka. Därav av inkomstförluster för befolkning och staten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar