måndag 4 mars 2019

SVENSKT FLYGBRÄNSLE...

Hade jag varit svensk politiker, hade jag först sett till att det skapats flera anläggningar med biobränsle till flyg i SVERIGE. Sen då det skapats så mycket biobränsle till flyg så det räcker för civila flyget och till försvarets flyg, då hade jag höjt skatten på flygdiesel. 

Nu höjer dom flygbränslet från 50 kronor till 75 kronor per liter flygdiesel. Så både civilflyget och försvarets flyg får sig en fet ekonomisk smäll. Sen har inte denna regering sett till att med andra länders regeringar se till att samma biobränsle finns att tanka för civilflyget oavsett det är i Asien eller Europa eller USA.

Men kanske jag är för strategisk och förutseende för att ha så bra beslutsgrund att stå på, då det gäller hur allmänheten tycker och påverkas av så pass stora politiska beslut.

Nu är risken går alla civila flyg i Sverige över till biobränsle kommer antingen försvaret bli utan flygbränsle för att kunna tillgodose civilflygets dagliga behov bland arbetsresande i Sverige och utomlands. Eller så får civilflyget bli utan biobränsle till förmån för försvarets flygbränslebehov.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar