söndag 6 december 2020

al-GADDAFIS UNDANGÖMDA TRILJARD...

 

Muammar al-Gaddafis undangömda pengar är inte bara kontanter, det var ju också guldtackor och diamanter.

Dom kontanter som flögs in i vapenlådor till Sydafrika, märkta röda korset rör sig nog om dryga 20 miljarder USA dollar. Men eftersom som det rör sig om USA dollar sedlar i vapenlådorna, måste USAS statsbank har datafiler om hur mycket amerikanska sedlar som skickats ned till Libyen under al-Gaddafis regim.

Med tanke sättet Muammar skickade kontanterna, så måste han logiskt skickat guldtackorna och diamanterna på samma sätt märkta lådor. Vilket gör att det riktiga beloppet som fördes ut ur Libyen är över 1 000 000 000 000 0000 USA dollar.

Att det vilar en förbannelse över al-Gaddafis pengar för dom som sitter på kontanterna, den saken är klar. För dom kan aldrig förbruka pengarna, eftersom det blir utanför deras skattedeklarerade inkomster och kapitalkonton, som dom då konsumerar.

Frågan är har al-Gaddafis son som en del ser som möjlighet tillträda makten efter sin pappa. Har sonen lärt sig något från sin pappa förräderi mot Libyen. Och beslutat sig att bryta pappans destruktiva bana och lägga grunden till mer hederligt och värdigare bana än pappan valde. Eller har sonen samma korrupta kortsiktiga personer runt sig som hans pappa Muammar hade. 

Så länge det är så många kriminella korrupta miliser grupper i Libyen som strider om makten, med en korrupt kortsiktigt destruktiv målsättning är det lika bra att inte al-Gaddafis 1 000 000 000 000 0000 USA dollar kommer tillbaka till Libyen. För då blir det på orätta grunder pengarna återförs.

Då Libyens makthavare inser korruptionen i landet är regeringens börda inte tillgång, gör verklighet av den insikten. Först då kommer pengarna tillbaka. Och dom korrupta bankfolket som sitter på al-Gaddafis kontanter, guldtackor och diamanter, inser att dessa gömda tillgångar gör aldrig dom eller deras familjer trygga.

Det var intressant det holländska nyhetsteamet upptäckter. Men insåg att det är USAS statsbank som sitter med svaret på exakt hur mycket pengar i USA dollar som Muammar fört från Libyen. 

Det blir intressant hur republikanska politikerna i senaten hantera den verkligheten. Då den insikten sjunker in i senaten. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar