onsdag 23 december 2020

USAS SENAT OCH KONGRESS...

 

Nu i valet 2020 fick kongressen en majoritet med republikaner eller reTrumpsters som dom kallas nu mera. Och en majoritet av reTrumpsters i senaten.


Efter att Donald Trump har gett sina reTrumpsters en otrevlig arv i julklapp med att benåda tunga ekonomiska brottslingar och krigsbrottslingar, så kan dom republikaner som inte tycker och tänker som reTrumpsters bli vilda kort i senaten och kongressen 2021-2023. Och rösta för egen kraft och följa etik och moral som en riktig politiker för sina väljare i deras hemstat skulle bli stolt över att ha.


Att som republikan av gamla stammen godkänna ett stort antal arbetslösa från arbetarklassen och småföretag inte få det ekonomiska stödet dom behövt över julen, är långt under medmänsklighets värdighet. Men det visar också vad reTrumpsters och republikanerna utvecklats till idag.

Det gör att man förlorar synen på USA som moralisk ledstjärna i FN och NATO. Att ändra på en sånt gammalt parti med så gamla ledamöter tar nog 10-20 år. Så egentligen vad Trump och hans kriminella kompisar och släktingar gjorde är att lyfta fram USAS politiska etiska brister bland dom politiker som nu har majoriteten i senaten och kongressen.

USA tjänar nog bäst på att ta en paus från att vara den moraliska ledningen i FN och NATO, tills det finns verklig substans för det i USA.

Man inser att demokraterna kommer att få frångå sina moraliska principer med att ha fler republikanska politiker i senaten och kongressen i fråga om hur man hanterar omvärlden och relationerna med dom. Vad Biden och Harris tänker hantera utländska relationer som dom uttalat, kan nog stanna bara vid det.

Demokraterna har min empati.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar