tisdag 28 april 2020

SVERIGE OCH PANDEMIN...

Här i Sverige sitter dom flesta i karantän. Men ser många byggföretag och målerifirmor vara igång med bygga och fasadmålning. Dom ska transportera sig till och från jobb och vara precis utanför bostadsägarnas fönster. I och för sig kan dom som bor där vara inomhus under tiden från balkonger och terrasser.

Men ska vi kväva pandemin måste vi ha en månad av total karantän utom för sjukvårdspersonal, livsmedel producenters personal, polis, brandkår, tull och transport personal som levererar matprodukter till kunder i karantän och högriskgrupper. Då blir det minimalt med folk ute. Och endast gå ut för att handla mat och på apotek. För att inte förlänga smittspridningen i våra länder. Är nånting vi alla skulle vinna på i längden.

Att beställa hemleverans av mat och inte samlas på matställen till karantänstiden gått ut är nog bäst att göra.

Släpmånad innebär att inga inresor från utlandet, men resor inom landet är okej. Och sen då ingen mer smittad rapporterad i släpmånaden och följande månad öppnar landet precis som vanligt. Då har man en rejäl medicinsk säkerhetsmarginal, under tiden man forskar fram ett vaccin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar