onsdag 22 april 2020

VÄRLDENS OLJEDEPÅER...

Den här oljepriskriget mellan Ryssland och Saudiarabien kunde inte komma lägligare.

Tänk positivt gott folk. Vi har en pågående COVID-19 pandemi där vi tvingas vara inne i karantän och inte resa så mycket. Vilket innebär att det inte går så mycket olja och bensin till transporter. Och vi fått låga bensinpriser vilket dom nu aktiva leveransföretagen vinner ekonomiskt på eftersom priserna på bensin är låga.

Att sitta i karantän och få se vanligt folk videofilma dom vilda djurens intåg i våra otroligt folktomma städer, är för mig en belöning värd karantän. Dom vilda djurens sätt att tacka oss för att inte förorena miljön som vi gjort förut.

Så Saudiarabiens kronprins och Vladimir Putins priskrig kan jag bara se som positivt även dom den biter världens oljebolag i svansen. För nu kommer oljedepåerna att fyllas på rejält, vilket innebär ett överflöd av bensin och olja till hösten, vilket ger billiga priser för oss vanliga konsumenter.

Men det öppnar upp för mer miljövänlig teknik i olika arbetsområden och arbetssätt. Och det lägger grunden för en mer positiv grund för kommande generationer.

Så sätt er med en kopp kaffe ute och njut av den rena luften och se vad du själv åkt i bensinslukande bil och vad det kostat dig per månad och jämför det nu du har i rena pengar på ditt bankkonto. Se på vilket sätt du kan byta till miljövänligare fordon och därmed lägga en bättre grund för kommande generationer. Att månadsplanera matbudget då du handlar matvaror spar också in på hur mycket det kostar att köra bil och veckohandla. Och vid mindre köp av varor ta en promenad till och från butik är att förena nytta med nöje och motion.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar