tisdag 24 augusti 2021

AFGHANISTAN KRIS SKAPAD AV TALIBANER...

 


Usa och NATO militär har nu varit i Afghanistan i 20 år för att demokratisera landet och befria dom från talibanerna. Men republikanska partiet och politiker spelade under täcket på övriga länders bekostnad. 

Eftersom talibaner vill nu på sitt vis göra det extremt islamistiskt,med att sälja opium till övriga världens kokain missbrukare. Men vill ha utländska investerare att köpa rättigheter till landets gruvor,men talibaner ska styra gruvorna,få äga produkterna och sälja produkterna på världsmarknaden. Men inte följa internationella affärsetiska ramverk. Vilka utländska investerare vill stå för ägarskapet men inte ha möjlighet att fatta beslut om det man äger. 

Ur deras synvinkel ska du betala för att få den produkt du på papperet äger och innan du tar ut det ur Afghanistan ska du betala skatt till talibanregims kassa och privata

 kostnader. Men teknik som behövs för miljön och energi sektorn vill man inte ha

 utländskt. Man är emot ny miljöteknik,miljövänlig energikällor är man emot.

Har inte för avsikt att bygga bostäder till befolkningen,se till att dom har riktig sjukvård,förlossning för gravida flickor och kvinnor som nu ska ingå tvångsgifte med talibaner.



URSÄKTA men varför ska dom SKULDSÄTTA oss för det dom nu bestämt sig för att skapa i Afghanistan. Naturens lagar gäller globalt,det dom nu gör kommer kommer som arvsskuld för deras barn. Det vi kan bistå med om talibanledarna tjänar ekonomiskt på Afghanistans kommande humanitära kris. Det är ju våran rätt att skuldbelägga deras arabiska manliga svaghet att inte kunna ta hand om Afghanistans befolkning både män och kvinnor och barn.

Det är deras del av världen och vad dom skapar för avtryck i Mellanöstern är deras ansvar och inte våran.



Tack för ordet,gott folk...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar