onsdag 18 augusti 2021

AFGHANISTAN OCH TALIBANER...

 


Tänd ett ljus för det afghanska folket finner mod att säga sin mening i fredliga demonstrationer,nu framöver. Innan dom utländska pengarna kommer in till talibanernas statskassa. För att dom kan visa omvärlden att dom klarar lyssna på folkets röst.

Men jag hoppas världssamfundet finner styrka att visa tålamod för det som sker framöver i Afghanistan. Den starkaste rösten i Mellanöstern är Arabiska förbundet, där Mellanösterns länder samlas i Qatars Doha på sina möten. Och dom har en stark ekonomisk samlingskapital bland dom rikaste i världen. Och dessutom muslimska. Just nu delar omkring liggande länder runt Afghanistan, religiös ideologi,men talibanerna mer extrema.

Förändringar måste komma från folket i länderna, förändringar kommer inte över en natt eller månad. Men på vilket sätt nu dom kommer att agera, så kommer det att bli framöver startskottet för en större förändring av arabiska folket. Det ger en större stabilitet att det håller i framtiden.

Talibanerna har det planerat och i det förutbestämda. Istället för att stoppa dom och skjuta upp det oundvikliga,är det bättre att det sker i år. För det är den yngre generationen i talibanfamiljen som kommer att göra den nödvändiga förändringarna för en bättre framtid,som inte repeterar nuvarande labila beteende.




Tack för ordet,gott folk 👍.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar