måndag 16 augusti 2021

AFGHANISTAN...

 

Vi har nu i 20 år försökt demokratisera Mellanöstern,men det har varit våran version av demokrati. USA har gått i ledningen och bistånd blivit till affärsuppgörelse på deras villkor och vinst. 

Mellanösterns statsledning och kungahus är i minoritet jämfört med befolkningen i Mellanöstern. Som i Tunisien kommer förändring i Mellanöstern, men den kommer på folkets villkor. 

Afghanistan kommer tyvärr den extrem islamska versionen att synas med talibanernas agerande. Men dom som har verkliga makten till förändring sitter med i Arab förbundet med Saudiarabien,Iran,Jordanien, Turkiet,Förenade Arabemiraten,Qatar med flera. Det är dom som kan medverka till förändring som passar det arabiska folket. För med tiden kommer arabländernas statsledning inse för stabilitet krävs samarbete och verbal kommunikation med befolkningen. Talibaner kommer att visa grotesk ondska som får omkring liggande länder att landa med ny insikt om ny verklighet.

Det tragiska är att kvinnor och unga flickor har fått en svagare ställning i Mellanöstern. Men vi kan inte påtvinga länderna i Mellanöstern våran syn,utan dom själva måste komma med tiden till den insikten. Korruption med stora ekonomiska skillnader och effekter av miljökatastrof skapar terrorister och extremister globalt.


🙏För första hand afghanska flickor och kvinnor,men kvinnor i Mellanöstern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar