fredag 10 augusti 2018

TRUMPS VÄNLIGHET MOT OLIGARKERNA...

Donald Trumps vilja att vara vänlig mot oligarkerna kan vara en sak, men låta dom behandla en som en dörrmatta är en annan sak. Respekt går 2 vägar, för oligarkerna går den bara en väg tyvärr.

Oligarkerna beskyller övriga världssamfundet för deras oförmåga att hantera pengar i företagen, dom bränner pengar från företagets kassa till deras extrema lyxkonsumtion för att sen ersätta det med pengar ur statens kassa. Sen dom använt pengar från deras löner och vad dom tagit från företagets kassa liksom deras privata så kräver dom ersättning från statens kassa. Och för varje gång dom kräver pengar från staten kräver dom allt större summor. I och med att dom registrerat 101 miljardärer i ryska oligark kollektivet innebär det gigantiska summor totalt. Sen som bortskämda småbarn skyller dom deras svagheter är orsakat av övriga världssamfundet.

Om man ska räkna in vad dom guldtackor och diamanter och kapital från statens kassa som förts ut ur Ryssland sen år 2000 rör det om 2 triljarder Usa dollar totalt. Skochu köpte en lyxhangar för 1,5 miljard € i år, Rotenbergi köpte tyska fastigheter för 1,5 miljarder € 2018, för att nämna några. Sechin har fått pengar för att starta oljebolag i Sudan likaså har Putins 'kock' startat diamantgruva i Sudan.

I mina ögon har oligarkerna utvecklat en allvarligt stadium av sjukt samlande av extrema lyxprodukter, som nu är utom kontroll. Insett att det råder konflikt mellan Putin, Medvedev gentemot övriga oligarkkollektivet. Att Medvedev och Putin insett det hela har gått överstyr. Vilket gör Kreml mer explosiv zon inom oligarkkollektivet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar