tisdag 20 november 2018

ISLAMS SÖNER...

Såg en film som hette Islams söner, den var gjord av en syrier som farit tillbaka till Syrien för att försöka förstå varför dom som väljer vara med i Al Nuzra, Al Qaida, DAESH och Talibanerna tänker. Han var med en man som desarmerade bomber och hans söner i 2 år. Syriern bor i Belgien. Han ska ha tack för att han riskerade sitt liv. Det var intressant att få se hur dom män och pojkar tänker och ser på livet. Dessa grupper vill leva i Kalifat och vad det innebär.

Det diskuterades hur amerikaner och ryssar gått in i Afghanistan, sen att dom hatade både USA och Ryssland. Sen att dessa länder sen förgiftat delar av Mellanöstern med vad dom gör i Mellanöstern och hur dom interagerar med ledarna i olika arabiska länder. Men som sunnitiska islamister så var dom rättstrogna. Småpojkarna var hatiska råa emot småflickor liksom kvinnor, kasta sten mot småflickor, svära åt flickorna kunde pojkarna ostraffat göra. I dessa grupper som strider för ett Kalifat var kvinnor inget annat än avelskor man tyvärr måste gifta sig med och avla barn med. Sen kom en sak upp som jag har i tidigare inlägg skrivit som jag nu fått bekräftat att dessa grupper ser TJETJENIEN och Ramzan Kadyrov som sin beskyddare, fick det att ringa rejäla varningsklockor. Tjetjenien är ju en del av ryska federationen och med tanke på att ryssarna är dessa extremisters hatobjekt gör saker och ting mer komplext.

Jag är tacksam att statliga svenska televisionen visar objektiva faktafilmer så man får bilda sig en egen uppfattning. Blev inte rädd men inser allvaret i gruppernas sätt att tänka i kriget mot övriga världen och dom övriga i Mellanöstern. Om Iran, Saudiarabien ,Israel, Libanon, al-Assad och Putin skulle samarbeta med USA alla gemensamt skulle extremgrupperna kraftigt reduceras, för dessa har en sak gemensamt dom är hatade och föraktade av dessa extremgrupper.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar