måndag 26 november 2018

RYSSLANDS & UKRAINAS KORRUPTION...

Att Ukraina är korrupt är nu bekräftad. Många politiker är korrupta i Ukrainas parlament. Jag är glad att Sveriges företagsdelegation har lobbyister som samarbetar med företagen med att reducera korruption i Ukraina där företagen är etablerade. Och på folknivå bland befolkningen och kommunpolitiker börjar det bli positivt resultat. Men man inser att det är lång väg till det når ända upp till parlamentsnivå. Men det är bättre än ingenting.

Ryssland är djupt och aggressiv korruption rotat sig fast i det ryska samhället, vilket innebär det kommer att ta tid att arbeta bort. Fått nyligt veta att på ett ryskt sjukhus har sjukhusledningen börjat utpressa läkare på pengar, då djävlar har det gått väldigt snett i det ryska samhället tyvärr. Det är känt att man kan köpa sig till en examen som läkare, sjuksköterska och advokat bland annat. Så därför kommer många ryska medborgare hit och skaffar sig en utbildning, det blir billigare och man får riktiga säkra kunskaper för att bli bra på det man är utbildad på. Sen värderas svensk utbildning högt på den ryska arbetsmarknaden.

Varken rysk eller ukrainsk president tjänar på politiska eller militära konflikter längre, den fasen är sen ett par år över. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar