onsdag 24 juli 2019

FENOMENET GRETA THUNBERG...

Att Greta få fara runt och prata med politiker om den hotande miljökatastrof som sker framför våra ögon. Och vi effektfullt får uppleva i våran vardag, undgår ingen vuxen som barn.

Men att kräva ovillkorligen att sluta flyga och ta tåget till affärsmöten flera hundra mil mellan kontor och affärspartner, det är för maniskt. Det är enkelt som barn att kräva av dom vuxna fixa nu på en gång problemet, det är inte våran sak att ta reda på hur vilka lösningar som kan finnas. Det är vad jag uppfattar Greta menar.

Om barn bara har förmåga att komma med krav på att vi vuxna ska ha löst problemen åt dom och allt ska vara serverat på ett guldfat, vad ska få barnen intresserade av forskning, teknikutveckling och miljövårdsforskning om vi vuxna inte får nuvarande tonåringar att påbörja sina lösningar för deras vuxna framtid. För det går inte över en natt, det tar tid. Om tonåringarna börjar nu med sina framtida produkter som dom vill ska rädda jorden, då måste dom ju själva vara med att utveckla produkten och dess egenskaper, vilket får dom som människor att utvecklas och bli mogna stabila produktiva människor som vuxna. Och dom får känna sig delaktiga i dagens samhälle och slipper känna sig som ohörda varelser som Greta tycker sig vara.

Barnen kan få vara med att plantera träd, lära sig miljövänlig odling, sköta bisamhällen och vilka blommor som ska finnas för att bin och humlor frodas och pollinerar blommorna. Avverka skog manuellt och kunna köra häst för undvika ytligare dränering av skogsmark, därmed bli miljövänlig inom denna sektor. Även med detta skapa företag, med barn som ägare. Då borde det vara en god grund vi som dagens vuxna lagt för kommande generationer fortsätta med fortsatt kommande generationer.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar