tisdag 30 juli 2019

STORBRITANNIEN EFTER 31/10-2019...

Efter 31/10 kommer många företag inser jag i Storbritannien att påverkas som har globala affärskontakter. 

Ska man nu lägga på handelstullar, för att på det sättet kontrollera vad för sorts inflöde av varor som passerar gränsen. Handelstullar innebär för företag en minskning av kapitalintäkterna av nuvarande kapitalinflöde. Börjar det komma in på 20-30% av kapitalintäkterna svider det rejält för ett företag vare sig det är börsnoterad eller inte.

Boris Johnsson är nog en person som efter en smäll, reser sig upp och tänker nu jävlar tar vi nytt grepp, jag ska lyckas. Men han måste nog sen BREXIT genomförts fortsätta muntra upp sin befolkning. Dom brittiska nationalisterna säger Storbritannien har förlorat sin brittiska själ. Men folket genom att Storbritannien är nu för närvarande varit en stor del av EU, blivit en del av EU:s själ. Men då frågar man sig vad för brittisk mentalitet vill brittiska folket sen forma utifrån dagens verklighet. För gå tillbaka i gamla hjulspår vill väl ingen, utan då gäller det att hitta dagens brittiska själ. Och den är inte samma som för 30 år sedan.

EU kräver en öppen gräns till Irland, som helt vill vara en del av EU, som då vill inte vara förenad med Storbritannien som vill skapa gräns mellan Storbritannien och EU länder. Sen frågan om Storbritannien accepterar EU domstolen som överhöghet gentemot deras domstolar. Domstolar vilar på lagar som i stort nästan alla lagar vilar på i våra länder, så från en objektiv synvinkel borde det inte möta några hinder i brittiska parlamentet.

Sen notan för Storbritanniens utträde ur EU uppskattas kosta befolkningen 36,3 miljarder €, det inser man att brittiska folket kommer att få vara med att betala, hög som låginkomsttagare. Men med åren efter man vet hur man ska kunna driva företag och vilka handelsavtal som lyckats få igenom med övriga länder blir nog med tiden att Storbritannien att kommer upp sig till nästan dagens samma ekonomiska nivå. Men det gäller för Boris att få medborgarna att inse dom kommer att klara sig även om det blir mindre pengar kvar i plånboken. Sjukvården i Storbritannien kommer fortfarande vara detsamma. Bostadskostnader hänger på hyresvärdarna, liksom energibolagen.

Sen att anpassa lönenivåerna efter bostadskostnaderna är ett måste, om man som regering vill ha en lovad förbättring för väljarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar