onsdag 9 oktober 2019

SÄKERHETEN PÅ SJUKHUSAKUTEN...

I Sverige har svenska akutvården börjat samarbeta med polis och säkerhetsvakter för att stärka upp säkerheten på akuten för sjukvårdspersonal. Speciellt i gängrelaterade skjutningar.

Kraftig belysning ut från sjukhusbyggnaden mot parkering för att inte rivaliserande gäng ska kunna se in och skjuta in mot skadskjuten gängkriminell och sjukhuspersonal. Skottsäkra glas kurer och ha vanliga akutpatienter skilda från dom kriminella. Och tillåta endast 2 stycken besökare i taget besöka patient. Och vid ambulans till kriminellt skjutna följs upp med beväpnad polis till akut och säkerhetsvakt. 

En sak som också skulle behövas är en metalldetektor som kan förhindra skarpladdade vapen tas in på sjukhus och akuten. Sen återstår säkerheten för sjukhus personal efter arbetstid, för dom flesta har fått mordhot från rivaliserande kriminella gäng.

Nu är detta ju inte unikt endast för Sverige, fast det är en nyuppkommen verklighet. För där man har fri tillgång till vapen bland kriminella och ungdomar även i Ryssland och USA, måste nog politiker tänka på sjukhuspersonalens säkerhet som sjuksköterskor såväl som läkare. Och bygga säkrare zoner i sjukhus och se till att standard på byggnader och säkerhetsglas är hög.

HERREGUD, vad är det för samhälle vi vuxna börjar normalisera som vardagsverklighet till kommande generationer. När ska vansinnet ta slut ?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar