torsdag 3 oktober 2019

TRUMPS HANDELSKRIG...

Att Trumps handelskrig utökas, förvånar mig inte. Men det har inte någon lugn stabil effekt på världsmarknaden. Även om han frodas och trivs i kaos och konflikter, så kan han inte räkna med att andra gör det.

Att han till och med tänkte förbjuda amerikanska företag har sina företag i Kina och ville amerikanska företag skulle förbjuda investera i fabriker i Kina för sin produkter. Så istället lägga på 50% skatter på importerade produkter från Kina för internationella bolag såväl som nationella bolag. Men det begränsade först till Kinas produkter till USA. 

Nu lägger han högre tullavgifter på EU ländernas produkter till USA och delkomponenter från USA till EU länderna. Och skatter på det i USA på produkterna som amerikanerna konsumerar.

Då undrar man ska dessa pengar gå till att bygga färdigt muren mellan USA och MEXIKO. Och gräva en grop där giftormar eller krokodiler längs gränsen, som han talat med sin kumpaner i Vita Huset om. För att förhindra och lemlästa så ingen kommer in i USA. Då en juridisk kunnig i Vita Huset informerade honom det var olagligt. Sen frågade han om det var genomförbart att har vakter längs gränsen som sköt folk i benen dom som försökte ta sig över muren . Det också informerade juridisk kunniga om att det också var olagligt.

Intressant se USAS 71 åriga president privata tankegångar om hur han vill forma landet USA.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar