torsdag 13 februari 2020

AI:S ANVÄNDNINGSOMRÅDEN...

Jag tycker AI:s användningsområden som det utvecklades för i nyhetsbranschen. Att sätta in AI istället för människor minskar personalkostnader för mediabolagen. Där har Kina gjort framsteg.

Men AI kan också användas på fel sätt. En sittande landsledare i politiskkampanj video på politisk opponent, använde AI hade den politiska opponenten i AI och använde hans röst, men la till sin politiska agenda och la ut det på Facebook. Den äldre generationen trodde vad videon visade och vad AI politikern sa, men teknologiintresserade såg att det var inte den äkta politikern som var på videon. 

Att använda artificiell intelligens istället för mänskliga nyhetsvärdar är en sak, men använda det i att skada en politisk opponent är som att öppna locket på Pandoras ask.
Tycker medlemsländerna i FN och NATO ska sätta sig ner och ha en diskussion vad egentligen AI ska användas i för områden och ha strikta straffbara riktlinjer för det. För AI kan användas för en statsledare mot en annan statsledare till att starta krigskonflikter. Eller skapa kaos eller panik bland befolkningen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar