torsdag 27 december 2018

USAS BISTÅND...

Trump sa också till militären i Irak att ska man ha hjälp av USA fortsättningsvis ska man betala för det.

Nu är det nog dags att uppdatera president Donald Trump att det är ett beslut som Barack Obama med påtryckning av George W Bush och påtryckning till dåvarande chef för FN Bakimoon  förverkligade. Att ska FN bistå med militär och övrig hjälp till fattiga länder ska det kosta med vad dom länderna kan betala med. Vilket är outnyttjade naturresurser. 

Men här kommer den otrevliga tvisten på detta, det skrivs på den amerikanska staten och det land som då får FN:s hjälp får då ekonomiskt bistånd av USA och FN:s övriga länder. Så den stora profiten hamnar då till att betala av på USAS gigantiska skuld.

Jag kanske verkar urgammal, men jag trodde bistånd till fattigt land gavs för att dom själva ska kunna ekonomiskt sköta och få ekonomin att gå ihop och bli fristående. Inte sätta fast fattiga länder i konstant ekonomiskt beroende av andra rika länders välvilja baserat att dom ska gå rika länders politiska agenda till mötes. Ekonomiskt oberoende är att skapa en trygg harmonisk grund att stå på och därmed stark reducera mot att eliminera grogrund till terrorism. Dom länder som inte ger bistånd på det sätt tror att dom har respekt för ta betalt för det nödbistånd till fattiga länder...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar