söndag 16 augusti 2020

ALEXANDR LUKASJENKO...

Hela världen vet att Alexandr Luksjenko är en hårdför diktator. Han var på väg mot en mer demokratisk moderat väg, vi får komma ihåg att han var den som skapade Minskavtalet som Ryssland bröt. Det fick mig att tro att han var mer grundad. Men då han som pappa dragit in sin son i korruption och ser Belarus tillgångar som deras privata plånbok, ur etisk synvinkel är det dåligt arv till barnbarnen, som kommer att bära namnet som begick grov tortyr på barn, kvinnor och män augusti 2020. Det är nånting som barnbarnen får betala framöver för deras farfar lagt grunden och deras biologiska pappa stadfäst till deras arv.

Men eftersom han har gjort detta i flera decennier och inte fått i sitt privatliv fått betala juridiskt för det, tycker att han gör rätt för sig och sina barnbarn. Men som jag kallar det han gör en Usam Bin Ladin manöver, med tragiska konsekvenser framöver. Precis som det blir för dom ryska oligarkerna. En del av dom ryska oligarkerna har omkommit i flygplanskrascher, drunknat, omkommit i bilolyckor eller förlorat ett av sina många barn. Men det är ju naturens sätt att ge en liten förvarning, innan något större händer. Men en del har ju dött men då är det mer frågan om att dom inte ska få genomföra några ondsinta planer som innebär döda massa andra människor och skapa mera dödliga konflikter.

Och så länge då man har att göra med Ukraina, Belarus eller Ryssland ska ha bra betalt eller som Trump få lyxhotell byggt gratis i sitt namn och få pengar att regna gränslöst, få göra en bra affär billigt på mineraltillgång på grund att man assisterar för att få in demokrati i landet. Ska man göra av humanistiska etiska skäl utan krav på ekonomisk vinning för egen del. Då först visar man ett högre jag mot korrupta oligarker i dessa länder. Då blir man inte ett hot utan en förebild för ungdomar i dessa länder, även oligarkerna ifråga.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar