fredag 7 augusti 2020

UTROTNINGSHOTADE TIGERN...

Att tigern är snart utrotad är är det ingen tvekan om. förut kunde man se dom i stora inhägnade reservat. Då förr i tiden var skinnet med päls åtråvärt, nu saknar det betydelse. Det som nu tjuvjägare inriktar sig på då dom skjuter vilda tigrar i stora reservat är skelettet som kokas till tigerskelettbrännvin och sen skelettet efter det kokas igen och blir lim, som blir en produkt som sägs höja sexuella förmågan.

Om 10 år kommer det inte finnas tigerreservat utan tigerfarmare som inriktar sig på att göra tigerskelettbrännvin och tigerlim gjort på tigerns skelett. Det innebär att det kommer att finnas tigerfarmer med uppfödning som producerar 100 tigerungar per år, tar dom från tigermamman dödar dom och tar tigerungarnas skelett till att göra tigerbrännvin. Det ger snabbare omsättning på djuren i expressfart, vilket innebär att dom inte ger dom tillräckligt med föda men tillräckligt för att dom ska vara reproduktiva och producera ungar.

Sen har det uppstått med rika extrema människor med extrema lustar se tiger dödas. Det görs i fångenskap så då har man gött upp tigrarna extra med vätska för att dom ska se välgödda ut, för dom blir mer villiga att dö för folks höga nöjes skull då dessa betalar bra. Det görs i lokaler med flera burar och i källarlokaler i städer.

Redan i dag är det fler tigerfarmare än tigerreservat, vilket innebär att inom 10 år inga tigerreservat med stora markområden kommer att finnas kvar i världen.

Jag jämför denna sorts uppfödning med den kriminella verksamhet som kidnappar kinesiska barn och organskördar dom, sen dom fryst mer dom. Men varför denna företeelse uppkommit och blivit en miljardindustri kan man jämföra med verksamheten som vuxit fram på tigerfarmares girighet.

Vill man höja sexlusten och förmågan ät mer grönsaker, fisk och mellan varven ostron. Dessa produkter kan göras i lyxigare miljövänligare produktion så det är extremt dyrt för dom rika som vill bränna pengar. 

Ur en biologisk synvinkel och teologisk så behövs tigrarna i det ekosystem som nu finns. För äter dom djur som annars blir negativ ut samhällets miljösynvinkel. Ekosystem är komplex, men gjord att att finnas i symbios med människor. Det verkar vissa ha glömt bort.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar