fredag 7 augusti 2020

NOSHÖRNINGEN...

Noshörningen skjuts för enligt legendsaga sägs hornen öka sexuellförmåga. Det är samma material som naglar har, fast noshörningen har den i större kvantiteter.

För några år sedan tjuvsköts en noshörning i dansk privatägd djurpark. Det tjuvskjuts i parkerna i Kenya, Tanzania, Zimbabwe, Sydafrika bland annat, det är också en miljardindustri på att sälja verkningslös material gjort horn av noshörning. Dessa horn använder noshörningen i strider med andra noshörningshannar i strid om honor och revir. Men även att försvara sig mot lejon, leopard, hyenor som attackerar deras flock och deras försvarslösa ungar.

Även nu så trotts att parkerna låter mot betalning det skjutas ett visst antal varje år, så är det tjuvskyttet som utarmar noshörningsstammarna i Afrika. Där torkan i central Afrika kommer att ta ut en del djur, utöver den lagliga skjutningen.

Om 10 år kommer endast välbevakade djurparker med noshörningar ha ett fåtal djur, vilket gör att tjuvskyttarnas gränslösa hjärtlösa jakt utsätter människor för dödlig fara som beskyddar dom sista noshörningarna. I och med att produktionen är miljardindustri.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar