söndag 19 september 2021

FUKUSHIMA KÄRNKRAFTVERK...

 

Dessa behållare med högradioaktivt vatten från vattnet som nu rinner genom dom öppna kärnstavarna samlas i dessa stora behållare, eftersom skalet av cement och betong har smält ner. Dessa behållare har blivit genom åren allt fler. Och att tömma några av dessa gigantiska med några miljoner liter ut direkt i havet på Japans sydkust.


Man ser tydligt förkastningslinjen nära Japans kust och upp till Kurril öarna. 19/9-2021 var det en mindre jordbävning på 4,1 på magnituden. Men även förekommande 4,4-4,5 .

Då Fukushima exploderade och brann,läckte det extrem radioaktivt material i havet. Det var intressant att se döda djurkadaver flöt ända till USAs västkust,där amerikanska strålningsskyddsinstitutet gjorde mätningar på dom döda späckhuggare, delfiner och bläckfisk strandade på västkustens stränder. En del djur hade så hög radioaktivitet att köttet fläkte upp i stora bitar. Då fick dom insikt ungefär en beräkning vad människor tål innan människkropp löses upp på samma sätt. Detta var 2011 efter Fukushima olyckan.

Så till våren 2022 då Fukushima kärnkraftverk ska tömma några av dessa stora behållare med radioaktivt vatten, blir det intressant att se hur marina djurlivet och växter klarar det utsläppet, det är 6-7 månader dit.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar