söndag 19 september 2021

KÄRNKRAFTSDRIVNA UBÅTAR...

 

USA har alltså sålt kärnkraftsdriven ubåt till Australien och Storbritannien. Frankrike har blivit förolämpad av att Storbritannien valt amerikansk tillverkad ubåt och inte fransk.

Vilket lovprisas av många politiker och militärer som bra och att Australien blivit kärnvapen land. Kärnkraftsälskarna dansar av glädjerus seger för kärnkraften.


Förstår att dom kan känna sig hotat av Kina. Men Kina, Japan och havsvatten område nordöst om Australien har hög jordbävningsfrekvens.  Med tanke på då jordbävning sker i förkastningslinjer på havsbotten blir ju undervattensvågorna kraftfullare,som gör ubåten driven av mindre kärnkraftsaggregat lätt kastas omkring under vattenytan. Om nu ubåten befinner sig i en sänka med en sida stenvägg och vågens kraft slår från andra sidan mot väggen, hur mycket slagkraft tål kärnkraftsaggregatet innan den haverar och börjar bli överhettad och börjar brinna 🤔.

För militärer nuvarande och pensionerade anser en attack mot en kärnkraftsdriven ubåt förekommer inte i krigskonflikter. Vilket ingen kan förneka kan hända,men det anses ju från deras sida vara en säker energikälla. Det är en dyr energikälla och plutoniumet från gamla bomber har ingen kommit på en lösning hur vi ska förvara säkert utan radioaktivt läckage,som är stora mängder.

Om nu kärnkraftverk har så säker energikälla, varför så stor säkerhet runt verket,det är ju världens säkraste energikälla. Och varför ska det vara befolkningsfritt 100 kilometer runt en urangruva. Här i Skellefteå har vi sen 1930 haft gruvor,men idag har vi förgiftningen från gruvornas avfall under kontroll. Men kommunen har lagt 220 mil vattenledningar, även utanför stadens centrum. Gruvor kommer alltid ha giftutsläpp,även sedan gruvan är nedlagd. Det gäller även urangruvor. Stänga gruvingång gör att grundvatten i gruvan läcker ut på baksidan av berget där gruvan är.


Tack for ordet,gott folk.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar