lördag 25 september 2021

HUGGA HÄNDER AV KRIMINELLA...

 

Alltså Afghanistans nya interim regering består av några få afghan talibaner och majoritet av talibaner som antagit ISIS ideologi som ISIS-K och ISISKP. ISISKP består av talibaner som är terrorutbildade i Pakistan och har regeringskontakter och inom militären.

Ursprungliga talibanledarna har barn som lever lyxliv västerländskt utomlands,dom ansåg då dom var i majoritet en mjukare linje. Men sen ISIS-K och ISISKP blev i majoritet i nya interim regeringen har det tillkommit nya saker på deras agenda. Att hugga händer av kriminella och vad dom anser kriminellt är mest troligt inte för oss. För att skrämma folk till ISIS ideologi har talibansoldaterna börjat hänga folk offentligt på torg som dom anser blivit för västerländsk.

Vad pakistanska maffian/regeringen tror att dom kan kontrollera talibansoldaterna,hur dom ska hantera sitt hat och hämndbegär med att avrätta folk som dom anser vara orena människor. Och när dom talibansoldaterna ska sluta hata och inte ha begär att döda. Det är väldigt få som går att avprogramera folk från extremistiska tankar,vilket kommer att bli ett problem för pakistanska eliten senare framöver.

Sen att Afghanistan vill sitta med i FN,WTO,WHO och UNGA ja det är en helt annat diskussionsämne.

Tack för ordet,gott folk...








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar