onsdag 8 september 2021

AFGHANISTAN & FN-BISTÅND...

 


Nu då Afghanistan kommer att styras av talibaner,Al Qaida,ISIS-K och ISIS-KP och nu interimregeringen ber om utländskt bistånd av pengar,mat och medeciner. Gäller det att FN bistånd är tillfälligt för att landet ifråga ska hinna bygga upp en egen matproduktion av basvaror som kan odlas i Afghanistans klimat 2021-2022.

Och att det förväntas av internationella affärssektorn om dom ska ha fungerande affärsrelationer med internationella globala företag.

Precis som en pappa i afghansk familj ser till att familjen har pengar,mat, tillgång till riktig sjukvård,skola, utbildning och det viktigaste kunna köpa egen producerad mat odlade i Afghanistan. Att talibanledarna kan känna stolthet ge det afghanska befolkningen detta,är det bästa arvet till sina barn och barnbarn dom kan ge för framtiden som islamsk landsledare. Vare sig det är i Mellanöstern eller i Asien land.

Så nu gäller det för oss övriga inte lägga oss i konflikterna som nu visar sig i Afghanistan. Då FN och internationella affärssektorn ställer dessa förväntningar på talibanledarna är det upp till bevis att visa hur uppdaterad grupperna är. Dom kommer säkert att skuldbelägga internationella samfundet på deras svagheter. Att inse dom kommer i början göra fel och det är okej. Men berömma dom då dom i verkligheten visar att dom värnar befolkningens välbefinnande före egoismens giriga profit tänkande.



Det är endast arabiska befolkningen som vet bäst hur att läka sig själva och ta eget ansvar för sina länders utveckling. 


Tack för ordet,gott folk...










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar