tisdag 26 februari 2019

ROSATOM VILL HA FLER URANGRUVOR...

Kärnkraftsbyggande ryska Rosatom har startat en tävling bland minderåriga barn om med att få dom vilja starta nya urangruvor i Ryssland.

För närvarande vet ingen hur vi ska hantera avfallet som kommer från urangruvorna. Vi har runt om i världen kärnkrafts producerande länderna flera högradioaktiva dammar nära befolkat område. Dessa dammar läker mellan varven då det blir naturliga geologiska förändringar i dammarnas botten, som i sin tur sprider sig till övriga vattendrag inklusive grannlandets vattendrag.

Det finns igen teknik idag med vattenrenande produktion som kan ta bort radioaktivitet, gifter i vatten går till viss del reducera till accepterad nivå för människokropp och rena smutsigt vatten så det är drickbart till och med för gravida kvinnor och småbarn.

Jag vill inte kommande generationer ska behöva hantera med att vi dagens vuxna skapar nya mer radioaktiva avfallsdammar att reda ut hur dom ska hantera. Till kommande generationer vill jag lämna bättre produktiva utmaningar och deras barn utveckla vidare det dom fortsatt från tidigare generation.

Inser att i vissa sektorer har vi olika syn på vad som är positivt arv till kommande generationer och på hur god/dålig framförhållning vissa företagsledare har inom kärnkraftssektorn och kärnvapenssektorn.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar