söndag 24 februari 2019

VENEZUELAS KYRKOGÅRDSMAFFIA...

Det har blivit gravplatsligor som plundrar gravar. Först var det frågan om gravar 30-40 år tillbaka som plundrades på guld och värdefulla smycken. Men nu har det ökat med fattigdom och svält blivit många som vänt sig till trolldom och ritualer med skelettdelar.

Så nya gravar plundras och vandaliserat i jakten på likdelar som också har blivit högvaluta i Venezuela. Ligorna delar med sig av vinsterna på likdelarna händer, fötter, huvuden och olika ben delar till vakterna på landets gravplatser. Man kan se med blotta ögat uppbrutna gravar, omkull puttade änglar, gravstenar.

Och med att det är sån hög omsättning på likdelar så plundras även nya gravar på lik. Och dom anhöriga har ingen makt att motarbeta, utan med sorg se på då deras anhörigas gravar plundras. Och Venezuelas kyrka säger deras religion fördömer sådant agerande, men står maktlösa mot Maduros laglösa maktelit med ensidig politisk agenda med tragiska effekter för övriga befolkning som inte tillhör makteliten och militären.

Dom som dör av anarkin i landet, svält och beskjutningar gör att kistorna har stor omsättning och vanligt folk utanför makteliten och militären inte har råd med att köpa kistor till sina döda anhöriga. Utan tillverkar själva sina kistor.

Med att Venezuelas militär än så länge tjänar grova pengar på knarket och dom börsnoterade bolagen i landet kommer Maduro att finnas kvar i makten. Sen är det ju beroende vilka länder som gör affärer med Maduros regim som äger landet bolag och knarktillverkning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar