måndag 11 februari 2019

RYSSLANDS SOPOR LOCKAR ISBJÖRNAR...

På en rysk ö i norra Ishavet har 50 stycken björnar invaderat litet samhälle, letar sopor på samhällets soptipp och har börjat ta sig in i husen. Särskilt nu är det mest frågan om honor med ungar. Sen då hanarna blir mer hungriga desperata och aggressiva kommer dom att se människor som byten.

Om man nu ska ta isbjörnar med bedövning och lyfta dom därifrån är inte så lyckat i långa loppet. En isbjörn känner lukten av dött djur kadaver 10-15 kilometers avstånd. Så om ryska myndigheterna dödade några valar som blev mat till dom ryska isbjörnarna och lämnade dom vid strand men några mil från bebodda områden är bäst.


Sen har sibiriska tigrar komma allt närmare bebodda områden också, det är en förvarning att tillgång på mat för sibiriska tigern börjar försvinna i Rysslands alltmer förgiftade natur och alltmer avverkade skogsmarker där dom förut hade sina jaktområden.

Och eftersom Rysslands sophantering ägs av en oligark som inte har något intresse om att värna sitt fosterland, med att sköta sophanteringen i hela Ryssland. Kommer alltfler av Rysslands vilddjursfauna söka sig till Rysslands alltmer förekommande soptippar bland befolkningen.

Sen har vi ju förstås den ryska vargen, som också börjar få mindre föda och ryska stinkande sopor kommer att locka vargarna till befolkade områden där nu soporna finns. Eftersom Ryssland inte har någon fungerande sophantering förutom där oligarker har sina palats. Men dom soporna skickas till soptipparna där övriga ryska befolkningen bor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar