onsdag 7 augusti 2019

TRUMP I EL PASO...

Då Trump var till en av städernas där masskjutningarna varit, så sa han att demokraternas kandidater orsakat hets till masskjutningar och tillgången till vapen.

NRA som Trump har fått kampanjpengar av och George W Bush och flera av republikanerna är med i. Godkänner lagar som gör det helt lagligt att civila människor ungdomar, kvinnor och män får köpa skarpa tunga militärklassade vapen. Militärklassade vapen som används av militärer över hela världen. I många länder i Europa får inte civila människor köpa militärklassade vapen som används i krigssituationer i krigshärjade områden av vapenutbildade militärutbildade yrkesmilitärer.

Men i USA kan ungdomar från 16 år och uppåt gå in i en vapenbutik och köpa militärklassade vapen och ammunition. Sen använda det som han känner för, tonåringar så unga är impulsiva och oftast inte har impulskontroll.

Krigsveteraner och yrkesutbildade militärer i USA har bett regering göra laglig skillnad på militärklassade vapen och civilfolkets vapen som jaktvapen, tävlingsskytte. Men det har NRA förminskat USAS militär med att förminska betydelse av deras uttalande efter senaste masskjutningarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar