söndag 1 oktober 2017

KATALONIEN vs UKRAINA...

Att Katalonien är en rik del av Spanien är väl ingen direkt hemlighet. Men anledningen till valet är att den mängd pengar som tillförs av Katalonien kommer en betydligt mindre mängd åter den Katalonien tillgodo. 

Så istället för att avvakta resultatet förutsätter spanska regeringen att större delen av befolkningen vill inte tillhöra Spanien Men så är dock inte fallet. Det kan faktiskt vara 51% för att stanna i Spaniens regim och 49% för att bilda egen stat.

Då det gäller Ukraina så är det mer frågan om att Putins kompisar som har sina fabriker i nordöstra Ukraina inte ville och vill betala skatt för sina företag till Ukrainska staten. Utan gjort nordöstra Ukraina till ett anarkistiskt paradis där nazister, maffia, pedofiler och våldtäktsmän härjar. Riktig oligarkiskt styre som bara erbjuder oligarkisk version av trygghet, harmoni och där lag och ordning råder i oligark stil. 

Ryssland har en rik del av sitt land som ger ryska staten rejält med pengar fast Ramzan Kadyrov tar en stor del av Tjetjeniens stora naturtillgångar i egen ficka. Han kan nu stå på tur att kräva sitt oberoende som Putins före detta KGB kompisar gjort i före detta ryska grannländer som nu är under egen självständig flagg.


Så han förväntar sig att Kataloniens befolkning om oligarkerna, Enade Ryssland partiet och Putin stödjer deras självständighet skulle dom godkänna Krim som del av Ryssland. Men ryska oligarkiska maffia företags etablering med en negativ stöd svans dit. Jo, jag tackar fan för det.

Snälla spanjorer säg till Putin och hans gäng vad ni tycker om hans fientliga övertagande av Krim.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar