fredag 1 november 2019

MODERNT HAVSFISKE...

Stormiga känslor, fick se på nyheterna hur man fiskar på stora båtar nu för tiden. Man använder stora dammsugare och suger upp megastora fiskstim på internationella haven och Afrikas havskuster.

Det kastas väldigt mycket av fångade fisken i våra butiker, som matproducenterna har förädlat till önskade matprodukter. En del av oss tycker om än idag att fånga våran egen fisk på semestrar, jaga för mat på bordet och odla våra grönsaker själva. För halvfabrikaten innehåller konserveringsmedel, palmolja bland annat.

Så mindre fiskare företag i Afrikas kustländer har inget att fiska eftersom storfiskeföretagen tar deras fisk. Fiska med dammsugare och säga dom gör det för att undvika få val, säl eller haj i fångsten då man är ute efter annan småfisk.

Eftersom man stor suger haven på fisk som vanliga mindre fiskegrupper skulle kunna fiska och få en inkomst på. Och därmed fördela mer ekonompositivt till Afrikas kustländer och därmed kunna minska ekonomiska flyktingströmmen som söker efter nytt arbete till att försörja sin familj i andra mer ekonomiskt välmående länder. Det skulle vara något positivt, men tydligt inte ser inte så positivt av makroekonomiska experter i olika regeringar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar