söndag 17 november 2019

VENEZUELA- OLJANS FÖRBANNELSE...

Venezuela har en stor oljefyndighet som har fått Ryssland, Iran och Kuba förlägga militärer till Manduros önskan om assistans att behålla makten om Venezuela. Kina har bistått med ekonomiska lån som gör Venezuela skyldig Kina 20 miljarder kronor. Men försäkrat sig om Venezuelas olja är till salu till Kina exklusivt.

USA och EU har ställt sig bakom oppositionens kandidat.

USA har infört total sanktioner som nu drabbar befolkning och får befolkningen vända sig mot korrupt Manduro och militär. EU infört sanktioner mot maktelitens personer och utländska bankkonton.

Militären kontrollerar gruvor, knarkodlingar, matproduktion, banker, växelkontor vid landets gränser, medicin bolag bland annat, utpressning grupper. Så korruption flödar i  Venezuelas alla sektorer. Inflationen ligger 2019 på 4 000 000 %. Nu delas matpaket med matranson för familj för 30 dagar med innehåll för 1 vecka, som betalas varje månad 21:a. 2019januari till november2019  har 4000 människor bland Venezuelas befolkning dött av svält. Landets sjukhus är utan mediciner, ofta får elavbrott, liksom landets befolkning får frekventa elavbrott vilket får kyl och frys elmotor att brinna sönder. Så många av landets medelklass har fått flytta till billigare bostäder och flytta ihop flera generationer för att på det sättet få ihop till matranson som ska räcka varje månad.

Så USA, RYSSLAND, IRAN, KUBA och KINA ser till sina strategiska maktpositioner, som kommer att kosta Venezuelas befolkning med cirka 4000 döda per år. Och med tanke på att vanliga befolkningen inte tillhör militären och Manduros makt elit som inte får del av maktelitens fria tillgång till rent vatten, mediciner, mat, olja, bensin, bostäder och trygg elförsörjning och inkomstökningar varje år, tillgång till billig importerad mat. Medans militären säljer nationellproducerad matprodukter till extremt höga priser för vanliga befolkningen sina låga fasta löner i Venezuela.

Och fortfarande väntas inflationen nå episka proportioner aldrig skådats i världshistorien och antalet döda bland civilbefolkningen på grund av svält, smutsigt dricksvatten sjukdomar, brist på mediciner, extremt dyra matpriser och extremt höga medicinpriser som vanliga befolkningen inte har råd. Till och med livsuppehållande mediciner kommer människor inte ha råd att köpa, vilket gör att dödsantalet skjuter i episka proportioner.


Det blir för KINA, USA, RYSSLAND, IRAN och KUBA tungt ansvar för framtida efterträdare att bära, allt för begäret för makten om oljan som om 10 år kommer sakna betydelse eftersom våra fordons flotta börjar gå på helt andra miljövänliga bränslen. Och ungdomarna börjar redan idag vilja ha andra maktstrukturer och ledare utan korruption belastning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar