måndag 9 december 2019

FARLIG SEXHANDEL I IRAK DEL 2...

För unga flickor som nått viss könsmognad får man betala imamer upp till 150 000 irakiska dinarer för temporära äktenskap.

Dom män som nu säljer dessa kvinnor säger dom följer sharialagar. Och vad man gör med flickorna, kvinnorna saknar betydelse. Men det har visat sig att dom yngsta flickorna har upplevt sex för första gången, upplevt sadistisksex. Som är våldsamt. Dom yngsta dör under sexakten. Vars kropparna hamnar vet ingen.

Sen då männen efter utnyttjat unga kvinnorna vänder dom ryggen och deras familjer får veta att deras döttrar besudlats förskjuter familjerna dom unga kvinnorna och dom blir helt utlämnade till värre saker. En del av dom unga tonårsflickorna och unga kvinnor som traumatiserats orkar inte mentalt orkar med vad dom blivit utsatta för, hoppar från en bro och tar livet av sig. För dom finner inget hopp och ljusglimt i livet.

Unga män som gifter sig med tonårsflickor har man en många som skiljer sig, vilket gör dom unga kvinnorna mer sårbara med sina barn. Men det är vanligt med gravida flickor 13-15 år gamla.

Unga kvinnor som är frånskilda och änkor hamnar ofta i prostitution och kommer att ses som besudlade kvinnor för resten av sina liv. Även dom utsätts för våldssex.

Som tur är i Irak har det börjat med kvinnohus, som tar emot dom kvinnor som hittar dom, eller någon vänlig själ som vill dom väl och hjälper dom dit. Så det finns en litet säkerhetsnät och det är ju bättre än inget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar