söndag 8 december 2019

FARLIG SEXHANDEL I IRAK...

Det har börjats med sexhandel i Irak. Där handlar man med änkor och med småflickor. 500-800 USA dollar för småflickor som är oskulder. Och änkor som ingår i mut'ah som betyder temporära äktenskap och det kostar 1000 irakiska dinarer.

Dom som sköter om handeln med småflickor, frånskilda och änkor är dom lärda alltså IMAMER.

Då männen vänder dessa ryggen förskjuts kvinnorna och om det kommer ut att en minderårig flicka förlorat sin oskuld i ett mut'ah dödas flickan för att upprätta den manliga patriarkens heder i släkten/familjen.

Mut'ah kan ingå från en timme upp till några dagar, många ingår muntliga mut'ah för inte kunna spåras. Kvinnorna har ganska restriktiva restriktioner medans mannen kan i stort sett komma undan lindrigt.

Flickor från 9 år ock uppåt godkänns för temporära äktenskap, men man får endast ha sex med dom analt. För oskulder ska sparas för den stora affären, oskulden ger den största ekonomiska vinningen för familjen. Annars ser man flickor som en belastning i Irak.

Vilken tråkig värld dessa kvinnor lever i, att känna fruktan om maken dör, är dom strängt taget chanslösa till en trygg tillvaro, med jobb och tak överhuvudet för sig själv och eventuellt barnen. Och då tänker jag förstås dessa kvinnor ha en egen inkomst, jobba för en egen pension och bidra till landets utveckling.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar